AKIBAT TINA AUGMENTATION PINAREUP. REHABILITASI SARTA RECOVERY

Kasuksésan operasi augmentation pinareup gumantung teu ukur dina tingkat skill tina dokter, tapi darajat thoroughness palaksanaan sagala aturan periode rehabilitasi. Di antara nu paling penting ukuran kaamanan di antarana:

  • ati-ati pos-operative miara tapak tatu;
  • pamakéan salila periode rehabilitasi, komprési baju jero;
  • kurangna aktivitas fisik.

Mertimbangkeun dina leuwih jéntré konsékuansi kaséhatan payudara bedah jeung aturan ngalaksanakeun dina periode postoperative.

Periode kahiji sanggeus operasi

dada

Geura-giru sanggeus dioperasi, sabar datang di bangsal teh. Aya, sanggeus ahir anesthesia, pastikeun anjeun ngukur pulsa, tekanan jeung suhu. Lamun aya nyeri, dokter teu pain meds suntikan ka jero nadi. Sanggeus terminasi tina anesthesia anu cukup alam nu ngembang ngarasa teu ngarareunah, mungkin nyeri di wewengkon pinareup, bareuh payudara, katempo bruising, tapi ieu pikaresepeun akibat anu cukup gancang.

Lamun sabar sanggeus operasi karasaeun alus jeung sagala indikator nu normal, mangka anjeun bisa indit imah atawa cicing di rumah sakit, nu pilihan husus sateuacanna, ngajadikeun sabar sapuk jeung dokter. Dina sagala hal, perlu maké komprési baju jero.

Anjeun kudu jadi sadar gejala ciri kahiji periode postoperative, teu jadi sieun ku maranehna, sabab dina 48 jam sanggeus campur, nu manifestasi maranéhanana alami.

  • Mungkin state lemah, kakuatan leungitna, kacapean, kadang penderita teu inget sapuluh atawa lima belas menit sanggeus anesthesia.
  • A konsekuensi tina paparan ka anesthesia bisa jadi slight seueul jeung pusing.
  • Meureun a kanaékan slight di suhu.
  • Dilawan nyeri dina dada wewengkon, tapi jeung bantuan painkilling injections jeung pél, teu ngarareunah gampang pikeun ngabersihan.
  • Biasa gerakan leungeun ogé bisa ngabalukarkeun nyeri bakal mana wae ngarampa dada.

Tapi ieu dibaca gejala pamungkas for lila.

Kumaha ngajaga diri ti komplikasi

Dina periode postoperative kaayaan gumantung kana sabar. Lamun anjeun nuturkeun sababaraha aturan basajan, pikaresepeun akibat tina operasi bakal gancang poho, sarta robah penampilan bakal pleasing pikeun boh awéwé jeung kulawarga nya.

Anjeun kudu dicatet yén:

  • anjeun teu bisa nyokot mandi sababaraha poé sanggeus operasi;
  • sare ngan bisa dina tonggong, dina posisi sare bakal bisa nyokot sababaraha poé, jeung ngagolér dina dada-na ngan sababaraha minggu;
  • leumpang bebas dina mimiti postoperative poé, tapi mimiti poé éta téh leuwih alus pikeun travel dipirig ku kulawarga atawa tanaga médis.
  • pasti kudu pindah sahenteuna saeutik, contona, pisan slow leumpang kira-kira susun dua atawa lima menit.

Alarming gejala, nu perlu konsultasi hiji dokter

operasi dina dada

Lamun sanggeus mammoplasty bakal kapanggih rupa-gejala nu bakal dibéréndélkeun di handap, anjeun kudu geuwat kontak dokter bedah anjeun, saprak reureuh bisa parah mangaruhan kaséhatan.

  • Ngaliwatan perban seeps getih. Ngaluarkeun getih mangrupakeun alarming gejala, merlukeun rumah sakit saharita.
  • Saeutik bareuh sanggeus operasi – hiji fenomena cukup alam, tapi jadi pinunjul dina hiji atawa boh Breasts – ogé ngabalukarkeun pikeun treatment saharita ka dokter.
  • Pusing parna sarta nyeri sirah.
  • Nyeri dina inhalation of hawa, shortness napas.

Naha kuring kudu komprési garment jeung naon aya aturan pikeun ngurus postoperative suture

Pikeun ngahontal hasil anu alus mammoplasty, ngurangan periode postoperative jeung panyalindungan kaséhatan, nu make tina komprési baju jero. Hal ieu dipilih individual keur unggal sabar, perlu maké katuhu sanggeus operasi nu. Dina komposisi komprési baju jero lycra. Bahan ieu ngarojong dada, tanpa squeezing eta, ngidinan anjeun pikeun ngaluyukeun darajat tegangan. Ieu linen stabilises implants mantuan eta bener ngaropéa, sarta ogé nyegah sendi, promotes ngabentuk ngabenerkeun bentuk pinareup, ngarangsang métabolisme jeung mantuan rada pikeun meunangkeun leupas tina busung lapar.

Geura-giru sanggeus operasi hal anu penting pikeun bener miara postoperative seams. Garis motong kudu diolah jeung antiseptics, nepi ka sutures anu dileungitkeun. Nu sutures nu dipiceun sanggeus tujuh atawa sapuluh poé sanggeus mammoplasty. Jadi tapak tatu ieu kawih, anjeun kudu make husus preventative pakakas nu nangtayungan rumen , promotes formasi sél kulit anyar, tapi make eta ngan sanggeus jahitan anu dileungitkeun jeung penyembuhan nyaéta garis lengkep campur bedah jeung di konsultasi jeung dokter anjeun.

Aturan ngalaksanakeun sabar sanggeus tujuh poé sanggeus operasi

Sababaraha poé sanggeus mammoplasty bisa nyokot mandi, tapi cai teu kudu jadi panas. Kaasup jelas pancuran, cai kudu ngan haneut, seams sanggeus pancuran diolah jeung antiseptik. Komo saperti hiji prosedur basajan minangka nyokot pancuran kudu dilaksanakeun taliti pisan pikeun nyingkahan tekanan dina wewengkon dada.

Leutik numbness jeung ngarareunah di wewengkon payudara bisa jeung sanggeus hiji minggu sanggeus dioperasi, tapi loba kurang sengit ti katuhu sanggeus bedah payudara. Salila periode ieu, sutures dipiceun, tapi anjeun kudu inget yen rumen merlukeun perhatian sarta perawatan komo sanggeus sababaraha minggu sanggeus operasi.

Lamun sabar teu patali jeung aktivitas fisik, saminggu sanggeus operasi – periode mulang ka karya. Tapi ngan jeung kaayaan pinuh kurangna kudu nyieun fisik nu mana wae nu usaha, teu angkat nanaon heavier ti opat pon.

Naon anjeun bisa ngalakukeun jeung naon pikeun nyegah sanggeus dua minggu sanggeus operasi

mojang

Periode ti dua nepi ka genep minggu sanggeus mammoplasty ogé merlukeun tangtu aturan ngalaksanakeun. Risiko ieu periode nu awewe hayang meunangkeun deui ka kahirupan normal, kaséhatan téh geus alus, eta jigana nu anjeun bisa jadi ditangtayungan. Tapi hal eta teu jadi, pikeun pinuh kasuksésan mammoplasty kudu sababaraha waktu pikeun ngalakukeun olahraga paporit anjeun: yoga, Jogging jeung sacara Umum ngaleutikan aktivitas fisik. Kudu nyingkahan ngadadak gerakan leungeun, teu sharply ngangkat atawa teu boga eta deui. Mantuan gauze dressings bakal diperlukeun saméméh ahir minggu kaopat sanggeus bedah payudara. Sanggeus periode ieu anjeun bisa maké seamless tank tops dijieun tina fabrics alam. Maranéhanana geus alus ngarojong Breasts, teu ngadorong nya dina eta jeung nangtayungan ti gesekan jeung pakean.

Salila periode ieu, nu bareuh lengkep mana. Genep minggu saterusna biasana ends periode rehabilitasi. Tapi pikeun mulang ka sengit aktivitas fisik komo saméméhna, olahraga bisa ngarasakeun tilu bulan sanggeus operasi.

Anjeun kudu mayar perhatian ka kaayaan sejen. Dokter teu nyarankeun sanggeus mammoplasty leungit beurat teu pikaresepeun gain beurat. Sanggeus kabéh, lamun kaleungitan beurat, lemak indit jauh, utamana di wewengkon payudara bisa némbongkeun contours susuk, pinareup bakal acquire hiji wajar penampilan. Kacindekan: sanggeus dioperasi, anjeun ngan perlu pikeun nyegah leungitna hiji, jeung gain beurat.

Bikang pikiran nyaéta plastik, sanggeus tilu, opat atawa lima bulan kira-kira operasi sabar sacara umum poho, sarta robah penampilan terus mangga.