Énggalan payudara

Awéwé saatos pembesaran payudara plastik nganggo baju jero komprési

Pembesaran payudara di awéwé mangrupikeun salah sahiji prosedur operasi anu paling populér. Prosedur ieu tiasa sipat éstétis atanapi réstoratif sareng ngalibatkeun paningkatan volume bust kusabab implan ditempatkeun di daérah payu.

Saran sareng kontés

Pembesaran payudara plastik mangrupikeun operasi anu serius, janten éta henteu cocog pikeun saréréa sareng ngagaduhan sajumlah kontékstraksi:

  • Guladiabetes.
  • Ngambekpayu.
  • Ngambekkutaneuspanutup.
  • Onkologispanyakit.
  • Katépaanpanyakit.
  • Kasadiaanméntalkarusuhan.
  • Teu acan réngsélaktasi.
  • Otomatiskarusuhan.

Kasus anu indikasi pikeun campur tangan bedah:

  • Hipotrofkelenjar susu.
  • Dasaraplasia.
  • Dasarhypoplasia(kurang ngembangkeun kelenjar susu).
  • Ngalenggutpayu saatos kakandungan atanapi nyusuan.
  • Operasi dilakukeunmastectomy.

Aya cara pikeun ngagedéan kelenjar susu tanpa operasi. Tangtosna, hasilna saatosna henteu épéktip, tapi aranjeunna tiasa ngaluyukeun bentuk dada.

Métode

Aya sababaraha cara.

Kalayan ngagunakeun susuk

Augmentasi payudara kalayan implan disebat endoprosthetics. Téhnik ieu ngamungkinkeun anjeun nyiptakeun dada ukuran anu dipikahoyong.

Augmentasi payudara dilakukeun ku pamasangan implan anatomis atanapi bola tina sababaraha ukuran, atanapi ku ngompa jaringan adiposa sanés pasién anu dicandak tina bagian awak anu sanés.

Anyar-anyar ieu, pangisi hyaluronic nyuntik handapeun otot atanapi handapeun kelenjar susu parantos dianggo pikeun tujuan ieu.

Dina sababaraha kasus, pangaruh payudara anu kenceng sareng kenceng tiasa dihontal ku mastopexy - metoda ngencatkeun kulit kelenjar susu.

Prinsip-prinsip operasi saderhana: sisir dilakukeun di daérah kelenjar susu, anu ngalangkungan implan teras dilebetkeun, sareng sisitna dijahit. Implants tiasa disimpen dina jaringan payudara atanapi handapeun otot péktoral. Lokasi sayatan ogé tiasa bénten-bénten.

Pikeun ngahontal hasil anu dipikahoyong, seleksi susuk dilaksanakeun dumasar kana anatomi pribadi pasién.

Endoskopis

Dilaksanakeun ku ngenalkeun implan ngalangkungan daérah kelek nganggo alat-alat khusus - éndoskop. Cara ieu sacara téhnis langkung hésé, tapi ngirangan résiko komplikasi sareng panyakit sampingan.

Sababaraha awéwé ngalaman paningkatan beurat sakedik susuk payudara.

Efek samping pakait sareng ngembangkeun edema postoperative, kabebeng. Beurat kedah normal deui dina 6 minggu.

Pikeun nyepetkeun prosés pamulihan, disarankeun pikeun taat kana pola dahar anu luhur serat, ngalakukeun urut saluran pembuangan limfa.

Salaku tambahan, tapak tatu saatos operasi sapertos kitu tetep leutik pisan, sareng saatos waktos éta tiasa lengkep ngaleyurkeun. Sering pisan cara ieu disarankeun pikeun awéwé nulliparous, sabab éta tiasa nyababkeun kamungkinan nyusu.

Lipofilling

Téhnik ieu diwangun dina cangkok jaringan adiposa tina daérah masalah pasién kana daérah dada. Paling sering, jaringan donor dicandak tina beuteung, imbit, pingping atanapi sisi. Operasi lumangsung dina tilu tahap: liposuction lemak tina bagian awak anu dipilih, ngabersihan jaringan lemak donor, pembesaran payudara kalayan sél lemak anu diala nganggo suntikan handapeun kulit (lipofilling nyalira).

Metoda ieu ngahindarkeun parut sareng nyata nyingkat jaman rehabilitasi. Dada lipofilling katingali alami pisan sareng lemes keuna.

Tapi anjeun kedah merhatoskeun kanyataan yén hasil prosedurna hese diprediksi, kusabab resorpsi parsial atanapi lengkep sél lemak handapeun kulit, aya kamungkinan prosedur na kedah diulang deui. Lipofilling tiasa janten tambihan pikeun operasi plastik nganggo implan.

Beungeutan

Operasi angkat payudara disebut mastopexy. Prosedur ieu disarankeun pikeun payudara anu kendor atanapi henteu rata, jaringan manteng sakitar pentil. Éta pisan sering dilakukeun salian ti operasi plastik pikeun pembesaran payudara atanapi pangirangan.

Mastopexy tiasa sareng bahkan pikaresepeun digabungkeun sareng operasi koréksi anu sanés, éta bakal ngamungkinkeun anjeun angkat sareng ngantunkeun sahenteuna tapak lisah, sadaya sisindiran aya dina garis alami dada.

Perlu diinget yén pangaruh mastopexy tiasa turun tina waktos atanapi saatos kakandungan.

Kalayan pangeusi

Pangeusi nyaéta gel anu ngandung asam hyaluronic anu disuntik. Bahan-bahan anu dienalkeun leres-leres aman, sabab éta alami pikeun awak manusa. Cara ieu ngamungkinkeun anjeun kéngingkeun hasil anu dipikahoyong dina waktos anu pang pondokna. Prosedur sapertos kitu bakal langkung aman tibatan operasi plastik, tapi hasilna saatos henteu nguntungkeun.

Ngenalkeun gél kana daérah kelenjar susu tiasa dilakukeun handapeun kelenjar susu atanapi otot utama pectoralis. Kusabab sakabéh prosedur dilakukeun ku jarum suntik, teu aya tapak tatu deui saatos suntikan pangisi.

Béda sareng endoprosthetics, suntikan kedah diulang saatos sataun, kumargi zat anu disuntik bakal ngaleyurkeun kana waktos. Pangaruh prosedur ieu tiasa ningkat ku ngagunakeun campuran asam hyaluronic sareng silikon dina suntikan.

Latihan

Saatos mutuskeun dina pembesaran payudara, perlu pikeun ngalaksanakeun tahap persiapan kalayan leres dina raraga ngadamel prosedur anu raoseun sareng nyingkahan balukarna.

Saran lengkep sareng individual ngeunaan persiapan operasi pembesaran payudara tiasa didapet ti ahli bedah plastik anjeun. Daptar ieu biasana nyertakeun nutrisi, pangobatan sareng ngaroko. Kanggo operasi anu suksés, anjeun kedah sacara saksama nuturkeun sadaya rekomendasi dokter.

Salami persiapan, penting pisan pikeun ngawaskeun kasehatan anjeun, sabab ku ayana pilek sareng panyakit virus, ogé nalika haid, operasi bakal ditolak.

Salaku tambahan, 2 minggu sateuacan operasi, perlu ngirangan panggunaan roko sareng alkohol, atanapi bahkan nolak sadayana. Nalika nginum obat naon waé, pastikeun wartosan dokter ngeunaan éta.

Titik anu paling penting pikeun persiapan operasi nyaéta ngajalanan ujian sareng tés anu diresepkeun ku ahli bedah plastik. Daptar analisis pikeun prosedur sapertos kitu sami:

  • Analisiscikiih.
  • Éléktrokardiogram.
  • Analisisgetih.
  • Ultrasound.
  • Hemostasiogram.
  • Fluorografi.

Salian ti tés, anjeun kedah kéngingkeun naséhat ti ahli terapi sareng dokter gigi.

Kumaha jalanna operasi

Mammoplasty dilakukeun dina anesthesia umum. Durasi prosedur biasana gumantung kana kompleksitas padamelan sareng tiasa dugi ti 40 menit dugi ka 3 jam. Lokasi susuk sareng sayatan pikeun éta dipilih masing-masing ku ahli bedah plastik, gumantung kana kahoyong pasién sareng sosokna.

Dina kaayaan bius, susuk dilebetkeun kana sisipan dina kelek, satengah bunderan handap areola, atanapi dina tilep handapeun dada. Léngkah salajengna nyaéta nerapkeun jahitan kosmétik sareng perban anu tegep, neken. Kalayan bantosanna, posisi susukna dibereskeun, edema diréduksi sareng perdarahan dicegah.

Nalika sadaya prosedur operasi parantos réngsé, pakean komprési ditunda dina pasién sareng kénca di klinik di handapeun pengawasan dokter. Anjeun kedah jaga ngiringan sateuacanna pikeun ngabantosan anjeun kénging aman. Saatos angkat, tanggal bakal disetél pikeun kunjungan salajengna pikeun pamariksaan anu dijadwalkeun.

Jenis implan payu

Masalah anu penting pikeun diperhatoskeun nyaéta pilihan endoprostés payudara anu cocog. Aranjeunna béda dina bentuk, ngeusian sareng struktur permukaan. Aya sababaraha jinis ieu:

  • Babak.Ngajaga bentuk sareng simétri na, masihan volume maksimal sareng angkat dada, tapi katingalina henteu wajar. Nanganan aranjeunna sacara saksama, sabab tiasa kiat.
  • Anatomis. . . Éta katingalina alami pisan sareng cocog pikeun awéwé anu payu rata. Endoprostheses sapertos kitu disarankeun pikeun awéwé pikeun anu niru visual payudara alami penting.
  • Endoprostheseskalayan permukaan anu rata - lemes pisan pikeun disentuh, tapi tiasa ngalih saatos implantasi.
  • Kalayantéksturpermukaanna, henteu sapertos anu lemes, aranjeunna tiasa diandelkeun, tapi langkung hésé kaéra.
  • Dieusian asinsaline.Pangeusi sapertos kitu aman upami karuksakan susuk. Salaku tambahan, seuseueurna diantarana gaduh pilihan koréksi pasca operasi ngalangkungan bukaan khusus. Karugian tina endoprostheses sapertos kalenturan kabocoran sareng umur jasa anu kawates.
  • Tisilikongél - dianggo utamina nalika anjeun hoyong perasaan naturalness nalika keuna. Aranjeunna hampang sareng cukup kuat, tapi dina urutan implan sapertos kitu, sayatan anu langkung panjang diperyogikeun tibatan pikeun réncang na.

Hiji-hijina hal anu ngagaduhan implan anu sami nyaéta tujuanana sareng sarung silikon. Upami teu kitu, sadayana gumantung kana sumber kauangan, kahoyong pribadi sareng rekomendasi dokter.

Hasil

Bentuk sareng ukuran akhir tina dada tiasa ditingali saatos 6 minggu, tapi saatos minggu kahiji, bentukna bakal caket kana hasilna.

Perlu dipikaharti sacara jelas yén awak masing-masing jalma unik sareng teu aya gunana ngarepkeun hasil anu sami sareng awéwé sanés. Kasuksésan operasi gumantung kana seueur faktor: parobihan anu aya hubunganana sareng umur dina awak, struktur dada, fitur kulit, fitur implan anu dipilih, bentuk sareng lokasi payudara, sareng seueur deui anu sanés.

Kahayang ngartos kumaha payudara bakal katingali saatos operasi wajar sareng kahartos.

Supados henteu kuciwa saatos dioperasi, perlu pendekatan pilihan ahli bedah plastik kalayan perhatosan pisan (wajib ningali poto hasil karyana), pikeun ngabahas sadaya anu diarepkeun sareng hasil anu diarepkeun ku anjeunna. Dokter anu ngalaman, ngaevaluasi sadaya inpormasi anu disayogikeun, bakal masihan pedaran anu paling lengkep sareng akurat ngeunaan kamungkinan hasil tina operasi.

Scars sanggeus augmentation payudara

Gumantung kana cara milih operasi pembesaran payudara, tapak tatu tiasa ditempatan di 4 tempat.

Dina tilep handapeun dada

Cara ieu disebut submammary sareng anu paling umum pikeun nempatkeun implan dina mammoplasty. Cara ieu henteu mangaruhan jaringan payudara sareng cocog pikeun anu badé nyusu orokna di pikahareupeun. Upami payu leutik pisan, tapak tatu sapertos kitu bakal katingali ku mata taranjang, tapi kalayan ukuran ageung, éta bakal nyumput dina tilep handapeun kelenjar payudara.

Dina kelek

Kauntungan ngalakukeun operasi ngalangkungan kelek mangrupikeun tapak tatu alit anu ampir teu katingali, anu sesah ditingali bahkan ku panangan diangkat. Operasi dilakukeun nganggo alat-alat khusus - éndoskop. Ngagunakeun téhnik ieu, ngan ukur implan leutik anu tiasa ditempatkeun.

Sabudeur areola tina puting

Cara pikeun ngalakukeun operasi ieu disebut periaryolar. Éta nyumputkeun tapak tatu plastik ogé. Salila operasi, anjeun ogé tiasa ngirangan ukuran puting areola. Cara ieu henteu disarankeun pikeun anu ngarencanakeun nyusuan ka hareup.

Dina tilelep umbilik

Téhnik ieu jarang dianggo sabab tiasa traumatis sareng ngan cocog pikeun implan anu dieusi ku uyah. Tapi tapak tatu tina operasi sapertos kitu henteu katingali.

Nyusu saatos mammoplasty

Nalika ngalakukeun operasi kalayan sayatan handapeun lipatan dada, dina kelek sareng nempatkeun susuk dina handapeun otot utama dada, kamampuan nyusuan pinuh dilestarikan.

Nyusu disusahkeun ngan ukur ku pangurangan mammoplasty, nyaéta ku réduksi payudara. Salaku tambahan, metode ngalaksanakeun operasi ku panempatan periareolar tina susuk tiasa négatip mangaruhan fungsi kelenjar susu.

Upami kakandungan sareng nyusuan direncanakeun ka hareup, ieu kedah nyarios ka ahli bedah plastik dina raraga milih padika optimal pikeun operasi.

Rehabilitasi sareng jaman postoperative

Réhabilitasi lengkep saatos operasi payudara lumangsung sakitar dua bulan.

Poe kahiji (ti 1 dugi ka 3) kedah di rumah sakit. Pasén ngaraos nyeri parah ngan ukur 3-5 dinten saatos dioperasi, maka nyeri na turun. Salami lima dinten kahiji, dilarang ngangkat leungeun anjeun. Jahitan dipiceun saminggu atanapi dua saatos operasi. Anjeun kedah mandi henteu langkung ti saminggu saatos operasi plastik.

Saatos dibereskeun, anjeun kedah nganggo baju jero komprési khusus salami sasasih deui. Salami waktos ieu, sacara kategoris teu mungkin pikeun ngangkat beurat sareng maénkeun olahraga. Solarium, mandi sareng sauna teu kedah dianggo salami dua bulan.

Pertama kali saatos operasi, nyeri sareng teu ngarareunah di daérah dada dimungkinkeun. Gejala ieu dileungitkeun ku panawar nyeri. Éta tiasa dimungkinkeun pikeun meunteun hasil operasi dina waktos 3 bulan. Dugi ka waktos ieu, anjeun kedah nuturkeun sadaya rekomendasi anu diresepkeun ku dokter anjeun.

Kamungkinan komplikasi sareng akibatna

Aya résiko komplikasi nalika mammoplasty. Akibatna tiasa lumangsung langsung saatos dioperasi: alergi kana anesthesia, perdarahan, sareng saatos bari.

Upami, saatos operasi, kaayaan kaséhatan laun-laun mimiti buruk, suhu naék sareng beureumna dada nembongan, perlu langsung ngalaporkeun gejala ieu ka dokter anu hadir, sabab ieu tiasa janten tanda peradangan atanapi inféksi. Biasana dina kasus sapertos kitu, antibiotik diresepkeun.

Kontrak kapsul

Saatos implantasi tina susuk, peradangan lokal tiasa mimiti mekarkeun di sakurilingna, ti mana cangkang teras kabentuk, éta tiasa ngeraskeun sareng ngarobih susuk.

Pecah endoprosthesis payudara

Upami cangkang susukna rusak, eusina tiasa bocor kana area jaringan sakurilingna. Kusabab kanyataan yén endoprostheses tina bahan padet dianggo dina ubar modéren, komplikasi ieu jarang pisan.

Parobihan dina sensitipitas puting

Salah sahiji akibat tina operasi tiasa kaleungitan sénsitip tina puting, atanapi sensitipitas kaleuleuwihanana. Lelembutan akut biasana ngumbar 4-6 bulan saatos dioperasi.

Munculna sababaraha komplikasi saatos dioperasikeun gumantung kana karakteristik masing-masing pasién sareng akurasi taat kana sadaya rekomendasi dokter. Salaku tambahan, anjeun kedah merhatoskeun khusus pikeun milih klinik sareng ahli bedah plastik anu saé.

Tina ieu urang tiasa nyimpulkeun yén mammoplasty mangrupikeun operasi anu serius, persiapan anu kedah dipasihan perhatian. Téknologi médis modéren ngajantenkeun aman sareng épéktip, tapi upami aya mamang atanapi kontraindikasi, langkung saé ngabahas aranjeunna sareng ahli.