Mammoplasti augmentasi

Pilihan implan sateuacan mammoplasti pembesaran payudara

Mammoplasti augmentasi mangrupikeun jinis operasi plastik pikeun pembesaran payudara sareng koreksi bentukna. Operasi dilaksanakeun kalayan dibantosan tina implan khusus, anu karaos ampir teu handap teuing tina kelenjar susu alam.

Naon éta

Augmentasi payudara kalayan implan mangrupikeun operasi plastik, hatur nuhun dimungkinkeun pikeun menerkeun kelenjar susu. Téhnik ieu dilarapkeun ka awéwé anu ngagaduhan prolaps payudara, parobahan bentuk sareng volume na, salaku conto, salaku hasil ngalahirkeun murangkalih atanapi nyusu.

Mammoplasti augmentasi mangrupikeun salah sahiji cara pikeun nambihan payudara sareng ngabenerkeun bentukna.

Operasi diresepkeun saatos pamariksaan komprehensif, dilaksanakeun di rumah sakit.

Dina hal ieu, implan tina sababaraha bentuk, eusi sareng jilid dianggo, anu tiasa dipasang dina fascia, kelenjar atanapi otot utama pectoralis.

Lokasi sayatan ogé tiasa bénten-bénten. Pikeun ngaluarkeun pamekaran komplikasi saatos diinterpénsi, perlu sacara ketat taat kana aturan jaga.

Sangkan kelenjar susu sigana langkung alami saatos dioperasi, spesialis bakal masihan saran ngeunaan milih ukuran implan.

Jinis prostesis

Sadaya bahan dibagi kana sababaraha jinis.

Ku ngeusian

Éta diklasifikasikeun kana sababaraha jinis.

Silikon

Diwangun ku gél kohesif anu bénten-bénten tingkat kapadetan. Kakawihan implan sapertos kitu nyaéta nalika rusak, aranjeunna henteu bocor.

Uyah

Ngeusian na leyuran fisiologis. Produk sapertos kitu kirang populér tibatan anu sanés, tapi biayana bakal langkung handap. Salaku tambahan, aranjeunna ngagaduhan umur rak anu langkung pondok, sareng nalika dipakena handapeun kulit, nabrak sareng nabrak tiasa ngabentuk.

Panempatan implan anu dipilih mangrupikeun léngkah konci dina mammoplasti paningkatan.

Prosés rehabilitasi sareng kumaha nyeri na bakal gumantung kana lokasi anu leres sareng hubunganana sareng jaringan.

Kalayan tindakan anu bener tina ahli bedah, seuseueurna komplikasi tiasa gampang dicegah.

Hydrogel

Ieu mangrupikeun bioimplant generasi anyar. Miboga kasaluyuan lengkep sareng awak manusa, anu ampir-ampiran ngaleungitkeun résiko ditolakna. Hydrogel ngagaduhan seueur sipat positip, sareng kualitas na henteu kalah ka handap sareng prostitusi silikon. Kauntungannana nyaéta élastisitas, kaamanan sareng non-karacunan.

Ku wujud

Ahli ngabédakeun implan buleud sareng serelek. Anu mimiti digunakeun kalayan sakedik parobihan dina kelenjar susu. Augmentasi payudara kalayan implan buleud cocog pikeun awéwé anu hoyong kéngingkeun bentuk payudara anu alami.

Ku jinis permukaan sareng profil

Beungeut gigi palsu tiasa lemes atanapi kasar.

Implan tinggi na low ogé dibédakeun.

Nalika milih produk, dokter kedah ngémutan umur pasién, beurat, jangkungna, jinis awak, struktur buritan, kaayaan kelenjar susu sareng ukuran na.

Métode aksés

Pikeun ngalebetkeun implan kana rohangan dada, spesialis nganggo tilu jinis disséksi jaringan, akibatna rohangan vakum diganti.

Periareolar

Jaringan payudara dibedahkeun di tempat areola. Kauntungan utama tina téhnik ieu nyaéta dokter ngagaduhan kasempetan henteu ngan ukur pikeun menerkeun bentuk puting, tapi ogé pikeun ngarobih posisina.

Parut saatos operasi ampir lengkep ngaleungit kana waktos.

Submammary

Sayatan dilakukeun sapanjang garis tilepan handapeun dada. Dina hal halimunan anu tiasa ditingali, cara ieu dianggap paling merenah, kusabab jahitan tempatna di tempat kelenjar susu nutupan kulit awakna.

Axillary

Ngawengku sisipan di daérah caket kelek. Cara na licik sareng langkung rumit; tapak tatu bakal katingali. Salaku tambahan, dina hal ieu, hese leres nempatkeun susuk dina saku antara kelenjar susu sareng otot.

Susunan palacuran

Éta tiasa disimpen dina otot fascia, handapeun kelenjar susu, atanapi handapeun otot utama pectoralis. Metode gabungan sering dianggo, dimana sababaraha taktik lokasi digabungkeun sakaligus.

Kategori kasusah

Pikeun nangtoskeun indikator ieu, nilai-nilai ieu kedah diperhatoskeun:

  • titikaksés;
  • polumeucampur bedah;
  • anatomiskakhususansareng ukuran prostesis anu dipikahoyong;
  • umumkaayaanklien;
  • ayana barayapangwatesankana operasi.

Operasi plastik ngagaduhan tilu kategori kompleksitas.

Kahiji

Mammoplasti augmentasi tingkat ka-1 tina pajeulitna ngakibatkeun aksés deui-areolar sareng endoprosthetics. Dina waktos anu sasarengan, metodeu na dicirikeun ku traumatism sedeng sareng jumlah panganteur minimum bedah.

Kadua

Kaayaan pasiénna nyugemakeun. Prosthetics ku tapak tatu nangtung dilakukeun; nunjukkeun tingkat intervensi sareng trauma anu sedeng.

Katilu

Aya watesan relatif anu tiasa nyababkeun komplikasi. Anchoring dilakukeun, antukna susuk dipasang.

Indikasi

Mammoplasty dilakukeun henteu ngan ukur pikeun ningkatkeun pidangan kelenjar susu, tapi ogé pikeun ngaleungitkeun deformasi sareng cacat anu sanés.

Indikasi utama pikeun bedah plastik diantarana:

  • leutikukurananapayu;
  • asimétri;
  • kendorpayudara atanapi prolaps tina areola, anu tiasa ngalawan latar tukang leungitna beurat gancang;
  • robihbentuknasalaku hasil tina laktat atanapi ngalahirkeun;
  • hyperpigmentationpacifier;
  • salah dieksekusiplastiksateuacanna;
  • deformasibuleudan tina jinis bawaan.

Nanging, faktor utami masih transformasi éstétis.

Kontra kontéks

Koréksi payudara sareng gél atanapi silikon prostésis ngagaduhan watesan anu mutlak sareng relatif nyalira.

Grup kahiji kalebet:

  • panyakitorgan internal parah;
  • umurnepi ka 18 taun;
  • jaman payudaranyoco;
  • udang Karang;
  • méntalpanyimpangan sareng serangan épiléptik;
  • palanggarankabekelangetih;
  • inféksi. . .

Diantara kontéstatip relatif nyaéta:

  • simpul seratjero dada;
  • ageungbeurat;
  • sipilissareng HIV;
  • bentuk kronishépatitis A;
  • panyakitotoimunsistem, contona, rematik, nephritis, scleroderma;
  • varicoseurat dilebarkeun.

Salaku tambahan, henteu disarankeun pikeun ngalakukeun operasi pikeun diabetes mellitus dina tahap santunan. Operasi kedah ditunda nalika haid atanapi ku paningkatan suhu awak anu teu munasabah.

Latihan

Mammoplasti augmentasi kalebet persiapan.

Hiji titik anu penting nyaéta ngadatangan sababaraha spesialis. Ahli bedah nalungtik kelenjar susu, kaayaan kulit di daérah ieu, nangtukeun ukuran sareng volume dada. Salaku tambahan, dokter bakal nyarioskeun ngeunaan tindakan dina prosés operasi, akibatna sareng hasilna.

Konsultasi sareng ahli gynecologist, mammologist sareng therapist bakal ngungkabkeun larangan anu aya dina operasi. Ahli bius bakal ngabantosan ayana intoleransi individu sareng kacenderungan ngembangkeun réaksi alérgi kana pangobatan sareng bahan anu dianggo.

Saatos éta, pasién dibéré rujukan pikeun panilitian laboratorium, anu tiasa kalebet tés ieu:

  • getih sareng cikiih;
  • biokimia;
  • pikeun HIV, sipilis sareng hépatitis;
  • tés gula;
  • per grup sareng faktor Rh;
  • coagulogram.

Pamariksaan instrumental ngalibatkeun ngalaksanakeun fluorografi, sinar-X, éléktrokardiogram sareng pamariksaan ultrasound.

Dina ayana prosés patologis lumangsung dina bentuk kronis, bakal perlu nyandak kasimpulan ti dokter anu hadir, anu bakal nunjukkeun lilana remisi.

Upami henteu aya kontéksikasi pikeun operasi anu diidentipikasi, awéwé dina tahap persiapan kedah nuturkeun sababaraha saran anu sanés.

Teu langkung ti hiji satengah minggu sateuacan tanggal anu diarepkeun, anjeun kedah lirén ngaroko sareng nginum alkohol. Anjeun teu tiasa ngalaan awak kana kaayaan setrés sareng overstrain saraf. Anjeun ogé kedah ngeureunkeun pangobatan anu ngabantosan ngirangan pembekuan getih.

Téhnik palaksanaan

Kadatangan di klinik tiasa dimungkinkeun atanapi langsung dina dinten operasi. Sateuacan éta, wengi, dokter tiasa nyarankeun ka pasién pikeun nyandak ubar keur nengtremkeun, anu bakal ngabantosan ngagentoskeun tegangan saraf sareng mastikeun bobo anu saé. Isuk-isuk di rumah sakit, tekanan getih awéwé sareng suhu awakna diukur.

Spésialis teras nyayogikeun anesthesia umum. Beungeut kulit di daérah kelenjar susu diubaran ku larutan antiséptik, kateter dipasang sareng awak dihubungkeun sareng aparat khusus anu ngamungkinkeun anjeun ngendalikeun kaayaan awak nalika dioperasikeun.

Saatos ubar bius parantos tiasa dilakukeun, dokter neraskeun langsung kana manipulasi éta nyalira. Sisi panjang anu dipikahoyong dilakukeun dina daérah anu tos dipilih. Jaringan lemes-lemes dipisahkeun pikeun ngawangun saku tempat implanna bakal ditempatkeun engké. Pikeun ngeureunkeun pendarahan, bejana na cauterized.

Salajengna, ahli bedah nyandak endoprosthesis sareng nyetél dina posisi anu dipikahoyong ngalangkungan sisir. Saatos ngalakukeun sadaya manipulasi, jahitan sareng perban ngalereskeun diterapkeun kana tatu. Kelenjar susu didukung ku baju jero koréktif, anu bakal nyegah susukna bergeser ka gigir.

Mangsa pamulihan

Mimiti, perawatan anu leres dina permukaan tatu diperyogikeun, anu sanés ngan ukur bakal nyingkahan pembentukan formasi pustular, tapi ogé ngagancangkeun prosés penyembuhan.

Sakumaha aturan, jahitan anu tiasa nyerep ku diri dilarapkeun kana sayatan, anu henteu kedah dicabut. Saatos sakitar 7 dinten, pasién mung kedah ngaleungitkeun nodul anu bakal nonjol di luhur permukaan kulit.

Pikeun nyegah parut ti mimiti, anjeun kedah nerapkeun moyok kana kelim sareng nganggo korsét.

Kusabab dina sababaraha dinten munggaran saatos operasi, awéwé bakal kaganggu ku nyeri anu diucapkeun, spesialis bakal nyarankeun nyandak analgesik pikeun ngaleungitkeunana. Antibiotik dibéré pikeun ngirangan kasempetan inféksi.

Pikeun ngaleungitkeun puffiness salami dua minggu, anjeun moal tiasa mandi sareng haneut mandi, ngalaan awak kana aktivitas fisik naon waé. Pikeun nyegah kontraksi kapsul, perlu masagi payudara, tapi ieu tiasa dilakukeun henteu langkung ti 2 minggu saatos implantasi.

Salami 5 dinten, anjeun kedah nolak nganjang ka sauna, kamar mandi sareng solarium. Dilarang sareng nuju disamak dina sinar panonpoé langsung.

Perhatian khusus kedah dibayar dina diet salami periode pamulihan. Kadaharan kedah enteng sareng gampang dicerna. Diét kedah langkung seueur buah sareng sayuran anu ngandung zat beusi, koktail benteng.

Komplikasikeun

Sadaya kamungkinan efek samping dibagi kana dua kelompok.

Mimiti

Kategori ieu kalebet pembentukan péso, microhematomas, bareuh sareng nyeri. Fénoména sapertos kitu henteu bahaya pikeun kaséhatan manusa sareng ngaleungit nyalira dina sababaraha dinten.

Telat

Grup ieu kalebet:

  • bubukangaluarkeun getih- karusakan vaskular nyumbang kana ngembangkeun komplikasi;
  • séroma- némbongan, sakumaha aturan, sababaraha jam saatos diinterpénsi, janten, pasién kedah dina kaayaan cicing pikeun 1-3 dinten;
  • kaleungitansénsitipkompleks pentil-areola - sering lumangsung akibat karuksakan saraf taktil;
  • hematomas;
  • supurasidi situs suture - alesan utama pikeun munculna komplikasi nyaéta henteu patuh kana aturan septik sareng antiseptik;
  • pendidikankeloidtapak tatu sareng jaringan hypertrophied;
  • megatkeun atanapideflasi(béakna) tina prostesis;
  • dystopiasusuk;
  • kapsulkontrakan serat.

Masing-masing akibat di luhur meryogikeun perhatian médis langsung.

Mammoplasti augmentasi mangrupikeun prosedur operasi anu rumit anu meryogikeun ahli bedah anu mumpuni pisan. Kituna, sateuacan mutuskeun pembesaran payudara kalayan dibantosan, anjeun kedah timbang beurat pro sareng kontra sareng serius milih pilihan klinik dimana manipulasi éta bakal dilakukeun.