Ngagedekeun payudara nganggo gajih anjeun sorangan mangrupikeun cara anu idéal pikeun ngawangun awak

Ukuran payudara sarta fullness boga dampak badag dina harga diri wanoja urang. Faktor kayaning leungitna beurat, breastfeeding, kakandungan, atawa parobahan nu patali umur bisa ngabalukarkeun breasts leungit bentuk maranéhanana sarta kasampak kosong. Loba awéwé boga breasts alami leutik. Salila mangtaun-taun, awéwé ngimpi kumaha carana mindahkeun kaleuwihan gajih tina cangkéng atanapi hips ka payudara, ningkatkeun éta. Untungna, kamajuan ilmiah sareng téknologi ayeuna ngajantenkeun fantasi ieu kanyataan!

Bari implants payudara sarta mastopexy mangrupakeun téhnik augmentation payudara populér, teu kabeh awéwé rék ngajalanan bedah utama dina anesthesia umum.

Ngagedekeun payudara sareng lemak autologous mangrupikeun metode koreksi payudara minimally invasif.

Prosedur ieu idéal pikeun awéwé anu hoyong nambihan bentuk sareng volume kana payudarana bari ngaleungitkeun obesitas lokal di tempat sanés dina awak. Kanggo sababaraha pasien, bentuk kontur awak ieu tiasa janten hiji-hijina jalan pikeun ngahontal tujuan ahir tina sosok langsing.

Ngagedekeun payudara ngalibatkeun miceun gajih tina kantong gajih di daérah awak anu béda-béda sareng mindahkeun gajih ka daérah payudara. Metoda ieu autologous (autologous) cangkok gajih, sarta dina taun panganyarna geus miboga popularitas salaku métode anyar rekonstruksi payudara. Dina hal ieu, jaringan adiposa dipiceun tina bagian séjén awak (pingping, beuteung sareng imbit) ku liposuction. Jaringan adiposa teras diolah sareng disuntikkeun kana daérah payudara.

Ngagunakeun lemak autologous ngamungkinkeun awéwé pikeun ngaronjatkeun ukuran payudara maranéhanana jeung alternatif lengkep alam pikeun implants payudara - sél lemak autologous. Prosedur ieu ogé katelah cangkok lemak autologous pikeun ngagedekeun payudara. Bentuk sejen tina cangkok lemak (lipofilling) geus dipaké salila sababaraha taun pikeun ngabenerkeun béda halus dina bentuk, kasaimbangan, atawa posisi payudara rekonstruksi dibandingkeun jeung lianna. Kusabab metodeu éta suksés, para dokter ngaduga yén aranjeunna bakal tiasa mulangkeun sadayana payudara kalayan mindahkeun gajih. Sajaba ti éta, pamakéan gajih ngidinan Anjeun pikeun ngarekonstruksikeun bentuk kelenjar susu sanggeus panyabutan tumor atanapi mastectomy, kitu ogé nyumputkeun edges atanapi nervousness tina implants aya.

Ahli bedah ogé tiasa ngagabungkeun suntikan lemak sareng mastopexy pikeun ningkatkeun penampilan alami payudara, sanaos tanpa implan.

Jaringan adiposa ngandung sél stém. Ngagedekeun sél indung mangrupikeun nami sanés pikeun prosedur mindahkeun jaringan adiposa kana kelenjar susu.

Naha anjeun cocog pikeun ngagedekeun payudara kalayan suntikan gajih?

Prosedur ieu idéal pikeun loba awéwé anu tempo augmentation payudara tapi teu hayang make implants. Nanging, cangkok sél lemak cocog pikeun awéwé anu hoyong ngagedékeun payudara henteu langkung ti hiji ukuran pinuh. Sajaba ti éta, kudu aya deposit gajih dina awak, ti mana gajih bakal dicokot pikeun cangkok kana kelenjar susu.

Prosedur ieu henteu disarankeun upami:

  • rék ngaronjat signifikan dina ukuran payudara;
  • teu cukup gajih dina awak pikeun cangkok;
  • payudara anjeun perlu angkat;
  • Anjeun nuju nimbangkeun kakandungan dina taun hareup.

Nyiapkeun pikeun prosedur

Salila konsultasi munggaran, ahli bedah bakal evaluate kontur anatomis awak. Wewengkon kaleuwihan gajih tiasa kalebet pingping luar, pingping jero, beuteung, sareng daérah lumbar. Ahli bedah bakal ngaidentipikasi daérah anu paling hadé dianggo pikeun gain gajih ogé contouring awak.

Hasil pangalusna tina cangkok gajih kahontal nalika sél gajih grafted disimpen dina jaringan jeung suplai getih euyeub. Ku alatan éta, loba ahli bedah nyarankeun maké alat Brava® atawa tipe séjén tina expander payudara salila 4 minggu atawa leuwih saméméh suntik gajih jeung sababaraha minggu sanggeus prosedur. Dilator éksternal bakal nyiapkeun awak pikeun nyiptakeun kaayaan anu pas pikeun suntikan lemak. Tekanan expander bakal ngabantosan awak sacara alami ngahasilkeun jaringan sareng pembuluh darah anyar dina payudara.

Urutan prosedur

augmentation payudara ngawengku dua prosedur dipigawé dina dinten anu sami. Liposuction ngamungkinkeun anjeun pikeun panén sél gajih, sareng saatos persiapan ati-ati, gajih anu dikumpulkeun disuntik kana kelenjar susu.

augmentation payudara kalawan gajih

Prosedurna dimimitian ku liposuction minimally invasif pikeun nimba lemak tina daérah anu dipilih dina awak pasien. Liposuction biasana dipigawé ku leungeun dina anesthesia lokal sarta teu merlukeun incisions nanaon. Jaringan adiposa anu rapuh kedah dikumpulkeun sacara saksama.

Gajih pulih disentrifugasi pikeun misahkeun komponén anu teu dihoyongkeun. Prosés purifikasi ngalibatkeun ngaleungitkeun lipid, ubar keur ngabius jeung cairan médis tina gajih ku kituna pikeun ménta sél gajih cageur tanpa jaringan lianna.

Metoda ieu ngurangan likelihood mindahkeun bahan nu teu dihoyongkeun jeung gajih na induces aktivasina sél stém. Sél stém bakal nyayogikeun pembaharuan kontinyu tina jaringan adiposa anu ditransplantasikeun.

Sanggeus diolah, sél lemak sacara saksama disuntik ku puluhan suntikan leutik kana jaringan payudara, antara témbok dada jeung kulit payudara. Sarupa jeung matriks titik 3D, pendekatan ieu ngabantuan ahli bedah pikeun taliti sculpt payudara pikeun nyieun volume jeung harti.

Sél indung tiasa maénkeun peran penting dina ningkatkeun suplai getih ka jaringan adiposa saatos cangkok.

Ngagedekeun payudara nganggo metode suntikan gajih langkung lami tibatan metode tradisional. Dua prosedur ieu (pamilihan sareng distribusi) biasana langkung ti 3-4 jam.

Mangpaat augmentation payudara kalawan gajih

Kaunggulan tina téhnik inovatif ieu leuwih implants payudara dibéréndélkeun di handap.

  1. Gantina bahan implan asing, jaringan awak sorangan dipaké, jadi euweuh résiko tina tampikan atawa réaksi alérgi.
  2. Lemak dipiceun tina daérah anu anjeun henteu hoyongkeun (pingping, imbit, cangkéng).
  3. Seueur dokter bedah plastik ngalakukeun grafts gajih ngalangkungan sababaraha suntikan leutik di daérah anu béda dina payudara. The breasts acquire bentuk alam optimal maranéhanana. Éta ogé ngabantosan pikeun ngabenerkeun henteu rata atanapi asimétri.
  4. Prosedur ngawengku ukur liang leutik tina liposuction na injections, nu ngurangan kamungkinan scarring.
  5. Suntikan lemak tiasa dianggo pikeun masker susuk payudara anu henteu katingali alami.
  6. Sanajan pembesaran payudara kalawan gajih boga resiko sorangan, resiko tina beubeulahan susuk, contracture capsular sarta rotasi susuk dileungitkeun.
  7. Teu perlu pikeun "pangropéa" tina susuk - implants payudara biasana kudu diganti (sanggeus 10-20 taun), sedengkeun grafts gajih jangka panjang.
  8. Salah sahiji kauntungan pangbadagna tina suntik lemak nyaéta waktos pamulihan anu langkung gancang dibandingkeun sareng bedah ngagedekeun payudara tradisional.
saméméh jeung sanggeus augmentation payudara kalawan gajih

Kemungkinan résiko sareng kalemahan tina prosedur

Karugian tina cangkok lemak kalebet kurangna uji klinis ageung kalayan sudut pandang jangka panjang, sabab metodena ngan ukur dianggo saprak 2009.

Prosedur suntik gajih teu bisa ngagedean payudara ku leuwih ti hiji ukuran.

Ku alatan éta, lamun awéwé hayang parobahan signifikan dina ukuran tina kelenjar susu, maranéhna bisa jadi kudu leuwih ti hiji prosedur, nu bakal nyandak leuwih lila ti pamakéan implants atanapi mastopexy. Salaku tambahan, sababaraha pangobatan ningkatkeun biaya perawatan dibandingkeun sareng metode tradisional.

sél lemak pikeun augmentation payudara

Penting pikeun terang yén dina sababaraha kasus lemak anu disuntikkeun kana daérah payudara tiasa diserep ku awak dina waktosna sareng payudara tiasa leungit volume. Ieu sababna sababaraha dokter bedah plastik mimitina tiasa nambihan langkung gajih tibatan anu disangka pas.

Kusabab sél stém lemak bisa merangsang tumuwuhna sél lianna, sababaraha dokter prihatin yén gajih nyuntik kana payudara bisa ngabalukarkeun sél kanker payudara dormant tumuwuh. Panalungtikan anu serius diperlukeun pikeun nguji hipotésis ieu.

Sababaraha sél lemak tiasa maot (janten necrotic) saatos cangkok. Gejala nekrosis tiasa kalebet nyeri, perdarahan, kulit bulao atanapi hideung, seueul, muriang, ngaluarkeun getih, atanapi nanah.

Sanajan resiko tina prosedur anu minimal dibandingkeun bedah augmentation payudara utama, meureun aya efek samping. Sababaraha komplikasi poténsial tiasa kalebet:

  • hétérogénitas tékstur;
  • ripples tina beungeut kelenjar susu;
  • formasi kista.